Awakenings Reality

Navigeren op het festivalterrein van Awakenings door middel van augmented reality.

BRANDING

/

APP DESIGN

/

MOTION

Awakenings is de grootste outdoor techno festival ter wereld en bestaat al 25 jaar. Met 80.000 bezoekers in een weekend is Awakenings Festival het hoogtepunt van de Europese techno seizoen. Tijdens het 2-daagse festival zijn er meer dan 100 techno DJ's die hun beste setjes laten horen.

Afgerond

2022

Klant

Awakenings

Leveringen

  • Branding
  • App design
  • Motion

Hoe laat ik bezoekers van Awakenings navigeren in een digitale omgeving, zodat de fysieke plattegrond niet meer nodig is en een nieuwe digitale ervaring ontstaat met leuke nieuwe interacties?

IDENTITEIT

Awakenings Easter Festival

Bij Awakenings bestaan alle evenementen uit artworks. Dit is bij ieder evenement verschillend. Hieronder zie je de plattegrond van Awakenings Easter die ontworpen is door Bravoure. De visuele uiting van deze map is belangrijk voor mij, omdat ik deze stijl mee moet nemen naar mijn eigen user interface.

In de video onder de plattegrond zie je een punt op het terrein van Awakenings Easter, waarin ik de stijl van de plattegrond heb geïmplementeerd. Ik neem de illustratie van de faciliteiten & area's, mee in de augmented reality omgeving.

This map is created by Bravoure.

CONTEXT & FUNCTIE

Navigeren op het festivalterrein van Awakenings met AR

Je komt op een festival en dat is megagroot. Er is ontzettend veel te doen, het is heel druk, het is onoverzichtelijk en je kan er ook nog nooit geweest zijn. De app gaat jou helpen om op het juiste moment ergens te zijn. De app gaat jou wijzen op dingen waarvan je nog niet weet dat je die nodig hebt. Met andere woorden: wij gaan je helpen het festival optimaal te beleven!

De app geeft jou actuele informatie op basis van hoe ver jij van de faciliteit of area af bent.

APP DESIGN

De web-app informeert jou met alles wat relevant is over het festival

Op basis van je afstand krijg je informatie, maar ook door middel van je houding met je mobiel. Als je over het terrein kijkt, zie je de AR faciliteiten en als je naar beneden richt schuift de timetable & plattegrond omhoog waardoor je als nog de nodige informatie kan vinden.